Aktuality

Zahájeno očkování proti chřipce – sezona 2009/2010

Datum publikování: 13. 9. 2009

+

Ne každé virové onemocnění, které člověk prodělá, je chřipka. Chřipka je závažné infekční onemocnění. Každoročně na ní umírá mnoho lidí.

Ne každé virové onemocnění, které člověk prodělá, je chřipka. Chřipka je závažné infekční onemocnění. Každoročně na ní umírá mnoho lidí. Chřipkové onemocnění má velmi často epidemický charakter a v našich podmínkách zpravidla probíhá v době od ledna do března. Jedinou účinnou prevencí proti chřipkovému onemocnění je očkování. Proti chřipce se očkuje každoročně, a to vždy před očekávanou epidemií. Vzhledem k době výskytu nejvhodnějším termínem pro očkování je od září do prosince.

Chřipkové onemocnění může způsobit nejen zdravotní komplikace jednotlivci a v  případě epidemického výskytu značné ztráty zaměstnavatelům.  Kromě výjimek očkování proti chřipce  není hrazeno ze zdravotního pojištění, ale i přesto očkování se vyplatí. Zaměstnavatelé mají možnost svým zaměstnancům očkování zaplatit. V našem zdravotnickém zařízení provádíme očkování proti chřipce jednotlivcům, ale i hromadně zaměstnancům.